vrijdag 24 mei 2013

Babyspeelgoed voor een baby vanaf 7 maanden


Babyspeelgoed voor een baby vanaf 7 maanden



Je baby is allang niet meer dat kleine hulpeloze mannetje of vrouwtje dat in alles je hulp nodig heeft. Nee, je baby van 7 maanden wordt steeds mobieler en gaat op ondernemingspad. Let maar eens op als je hem/haar op het speelkleed op de vloer zet. In een mum van tijd rolt, tijgert of kruipt hij/zij naar de plaats waar hij/zij al zo graag naar toe wilde. Naar de salontafel bijvoorbeeld met die mooie bloemen erop of naar het kastje waar de huistelefoon op staat! Ze hebben het allang gezien en nu is de tijd rijp om er op af te gaan!


Wat kan je baby al vanaf 7 maanden?

  • Op handen en knieĆ«n zitten / wippen
  • Je baby kan zelfstandig zitten
  • Je baby kan speelgoed dat achter hem/haar ligt, pakken
  • Rollen, rollen en nog eens rollen
  • Kruipen
  • Sommige baby’s kunnen zich vanuit de zitpositie ophijsen tot staan
  • Kan staan als iemand hem/haar vasthoudt
  • Zichzelf een tijdje vermaken met babyspeelgoed
  • Er komen steeds meer tandjes door
  • Zelfstandig eten van bijvoorbeeld stukjes brood of groenten partjes
  • Lawaai maken door babyspeelgoed tegen elkaar aan te slaan of tegen de spijlen van de box te slaan
  • Steeds meer geluiden maken en vooral meer woordjes zeggen. Je baby kan er flink op los babbelen en brabbelen
  • Veel baby’s hebben nog steeds ‘last van’ verlatingsangst / eenkennigheid
  • Je baby van 7 maanden is doorgaans heel nieuwsgierig en wil de wereld om zich heen ontdekken en verkennen
  • Kan speelgoed sorteren in bijvoorbeeld een vormenstoof
  • Kan zwaaien! Wat een feest om papa en mama ’s ochtends uit te zwaaien! (foto)
  • Je baby van 7 maanden kan wellicht al ‘papa’ en/of ‘mama’ zeggen!! Je moederhart smelt en zwelt van trots, echt waar!
  • Je baby kan gefrustreerd raken als iets niet lukt en uit dat ook duidelijk
  • Je baby van 7 maanden hoort verschil in tonen waarop je praat. Hij/zij merkt dus op als je blij of verrast bent maar ook als je boos of verdrietig bent
  • Je baby reageert sterk op dingen die je zegt. Je wijst bijvoorbeeld naar het raam omdat papa daar staat en je zegt erbij ‘kijk eens, papa’ dan zal je baby naar het raam kijken.

Is je huis veilig genoeg voor je mobieler wordende baby van 7 maanden?

Je baby van 7 maanden wordt steeds mobieler. Zet je hem/haar op het speelkleed neer dan probeert hij/zij te tijgeren of te kruipen om naar iets toe te gaan wat de aandacht heeft getrokken. Blijf altijd bij je baby in dezelfde ruimte en verlaat hem/haar nooit zonder hem/haar eerst in bijvoorbeeld de box te zetten.

Hoe veilig is je huis voor een baby van 7 maanden? Waar moet je op letten? Wat kun je al aanpakken? Het kost even tijd, moeite en geld maar de veiligheid van je baby is het allerbelangrijkste. Je vergeeft het jezelf niet als door nalatigheid / gemakzucht je baby een ongeluk(je) krijgt!





Tip: Loop daarom je woonkamer, (woon)keuken en slaapkamers eens kritisch door. Doe dat ook eens kruipend!! Dan zie je alles in het perspectief zoals je baby alles ziet. Je komt dan ook vaak de kleinste dingetjes tegen. Bijvoorbeeld die ene pinda die net onder het randje van je bankstel of fauteuil ligt.




Het is echt belangrijk om deze sessie maandelijks te doorlopen. Het gaat om de veiligheid van je kindje. Niets belangrijkers dan dat!
Denk je ook aan de scherpe hoeken van je salontafel? Of de punten van de eetkamertafel? Tja, waar moet je eigenlijk allemaal op letten?



Peuteren.nl heeft een geweldig artikel over veiligheid in en rond je huis. Je vindt hier informatie waar je op moet letten, hoe je je inrichting aan kunt passen en een perfecte checklist voor het geval je nog iets over het hoofd hebt gezien!



Wil je weten waar je kleurrijke veiligheidsproducten kunt kopen? Dat kan bij Droomfabriekje. Je vindt er tafelhoek beschermers, scharnierblokkeerders, deurblokkeerders en heuse koffertjes met veiligheidsproducten. Allemaal erg fleuig en kleurig!


Wil je het allemaal nog grondiger aanpakken? Dan kun je ook terecht bij Jippie's KinderveiligheidBij Jippie’s Kinderveiigheid vind je ook veiligheidssystemen zoals formuisrekjes, een toiletafsluiter, deurstrips, plantenroosters en noem maar op. 



Blijf dit vooral doen bij een baby van 7 maanden

  • Complimentjes geven als hij/zij iets goed heeft gedaan of heel erg zijn/haar best heeft gedaan. Ook al is het doel niet behaald. De inzet was goed en dat mag zeker worden beloond
  • Aanmoedigen om bijvoorbeeld verder te kruipen
  • Stimuleren van praten, woordjes zeggen. Wijs eenvoudige voorwerpen aan en zeg wat het is, bijvoorbeeld een bal
  • Samen in de spiegel kijken
  • Samen babyfoto’s bekijken of plaatjes van baby’s en jonge kinderen
  • Je baby bij zijn/haar naam noemen, lichaamsdelen benoemen en benoem voor de verandering ook eens de kleuren van bijvoorbeeld de babykleding en het babyspeelgoed
  • Ga wandelen met je baby
  • Ga eens naar het speciale uurtje babyzwemmen met je baby. Waar je zwemkleding voor baby's kunt kopen, lees je in ons blog babyspeelgoed voor een baby vanaf 5 maanden.
  • Tandjes poetsen
  • Troosten als je baby verdrietig is, pijn heeft of gewoon even aandacht nodig heeft
  • Voorlezen en liedjes zingen



Leuke baby spelletjes om te doen met je baby van 7 maanden

  • Kiekeboe en speelgoed-verstop-spelletjes blijven favoriet
  • Paardje rijden op de knie
  • Klap eens in je handjes
  • Blazen en klakken (om het praten te bevorderen)
  • Leg je baby op de grond en trek hem/haar heel lichtjes aan de handjes op tot zitten. Laat je baby het meeste 'werk' verrichten!
  • Zachtjes kriebelen in de nek of op de buik van je baby (er komt een muisje aangekropen....)
  • Lees samen met je baby een boekje en maak de dierengeluiden bij de dieren die in het baby boekje staan afgebeeld. Een voorbeeld van zo'n baby boekje is bijvoorbeeld dit houten baby boekje Leeuw van het merk Beeboo.

Wat is geschikt babyspeelgoed voor een baby vanaf 7 maanden?

Welk babyspeelgoed sluit goed aan bij de ontwikkeling van je baby van 7 maanden? Vaak zie je op de verpakking van het babyspeelgoed 6+ staan. Dat betekent dat dat babyspeelgoed geschikt is voor een baby vanaf 6 maanden. Om je baby van 7 maanden een stukje uitdaging te geven tijdens het spelen, hebben wij het volgende babyspeelgoed geselecteerd dat naadloos aansluit bij de ontwikkeling van een baby vanaf 7 maanden:





Opgeruimd staat netjes!

Omdat het niet verstandig is om de box vol te leggen met babyspeelgoed (teveel prikkels waardoor je baby niet meer weet waar hij/zij mee moet
spelen), is het handig om het babyspeelgoed op te bergen. Het moet uiteraard wel weer snel gepakt kunnen worden. Sommigen gebruiken een lage kunststof wasmand zodat de baby kan zien wat erin zit. 
Het is ook leuk als het babyspeelgoed opgeborgen kan worden in bijvoorbeeld de lade van de box. 
Maar er zijn ook leuke box zakken te koop. Dat staat toch weer net een stukje fleuriger en mooier in je interieur. De leukste box zakken koop je bij Babystuff Company! Heb je geen box maar je wilt toch je babyspeelgoed netjes opgeruimd hebben? Bij Babystuff Company hebben ze ook erg leuke en hippe wandzakken!


Van alles nodig voor je baby van 7 maanden

Je baby van 7 maanden ontwikkelt zich snel en groeit ook hard. Je hebt geregeld nieuwe of andere babyspullen nodig zoals een lekker warme slaapzak met of zonder lange mouwen. Want je baby trappelt zich bloot en wordt dan
wakker van de kou.

Als je nog geen kinderwagen / wandelwagen hebt aangeschaft, dan is het handig om rond deze leeftijd te doen. Je baby van 7 maanden zal echt genieten van jullie wandelingen in het dorp, de stad, het bos of het park.

De Geboortewinkel is een leuk en handig adres om eens te bezoeken of om gewoon je babyspullen online te bestellen! Je kunt er terecht voor kinderwagens, kinderstoelen, wikkeldoeken, lampen, babydragers, babyfoons maar ook voor bijvoorbeeld fietskarren.






Een ander leuk en handig adres is Royalty KidsHier vind je alles voor het slapen zoals beddengoed, dekens, pyjama’s maar ook alles wat te maken heeft met het decoreren van je babykamer, luier-etuis, naamschilderijtjes en noem maar op. De moeite waard om eens bij Royalty Kids online te shoppen!





Heel veel informatie, tips en handige adressen verder zijn we toch echt aan het einde gekomen van het blog over de ontwikkeling van een baby van 7 maanden en het bijbehorende babyspeelgoed.

Ik hoop dat dit blog je honger naar informatie over alles wat met je baby te maken heeft, heeft kunnen stillen.

Heb je toch nog vragen, opmerkingen of tips? Laat het me dan weten via onderstaand reactieformulier of via de social media.



Wil je de webshop van Speelgoedvallei.nl eens rustig bekijken? Dat kan! Je vindt bij Speelgoedvallei.nl babyspeelgoed, peuterspeelgoed en kleuterspeelgoed maar ook heel veel speelgoed dat je als kraamcadeau kunt geven. Maar je vindt bij ons ook veel cadeautjes voor bijvoorbeeld Sinterklaas of de 1e verjaardag!

Je kunt bij Speelgoedvallei.nl ook je online verlanglijstje maken en doorsturen naar familie en vrienden. Zo weten zij wat je als kraamcadeau of verjaardagscadeau wilt ontvangen en jij weet zeker dat je het gewenste cadeau ontvangt. Net zo handig!





Wil je ons volgen via de social media? Dat kan via Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest en Google+. Je kunt je ook abonneren op het blog van Speelgoedvallei.nl! Dan blijf je automatisch op de hoogte van de ontwikkeling van je baby en vind je altijd een leuk, hip & trendy of juist tijdloos babyspeelgoed!








Speelgoedvallei.nl

Monica Thomassen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten